Afbeeldingscredits: AFP

Frankrijk verslaat Engeland en zal in de halve finale proberen de kansen te verslaan

Met spanning tot de laatste minuut schoof Le Bleus door naar de halve finale na een overwinning op Engeland met 2-1. Nu, na de overwinning aanstaande zaterdag (10), zal Frankrijk het opnemen tegen Marokko op zoek naar de tweede wereldtitel op rij.

Met doelpunten van Tchouaméni en Giroud zegevierde de Franse ploeg tegen Engeland, dat op zijn beurt scoorde met Harry Kane. Kane, nu met 53 goals, neemt de topscorer van de Engelse ploeg over na het inhalen van Rooney.

PUBLICITEIT

De wedstrijd, die werd gefloten door de Braziliaan Wilton Pereira Sampaio, zat vol overtredingen. Er volgde zelfs een strafschop, die werd verspeeld door de Engelse topscorer Harry Kane. De bal belandde op de tribune.

Aan het einde van de blessuretijd kreeg Engeland na een vrije trap nog de kans op de gelijkmaker met Rashford, maar de bal raakte subtiel van buitenaf het net.

Nu concentreert het Franse team zich op de halve finale Marrocos Ik wilde elke mogelijkheid van een verstoring afwenden, nadat het Afrikaanse team Spanje en Portugal had uitgeschakeld in de knock-outfase.