Afbeeldingscredits: AFP

Zelfs met één minder verslaat Athletico-PR Palmeiras in de eerste wedstrijd van de halve finales van Libertadores

Athletico-PR versloeg Palmeiras dinsdag met 1-0 in Arena da Baixada, in Curitiba, in de eerste wedstrijd van de halve finales van de Copa Libertadores, dankzij een doelpunt van Alex Santana in de eerste helft. Palmeiras, kampioen van de laatste twee edities van het continentale toernooi, voelde de afwezigheden door schorsing op het middenveld van Gustavo Scarpa en Danilo en was pas superieur in het laatste deel van de wedstrijd, toen de thuisploeg door de uitzetting met 10 speelde. van Hugo Mora.

Alex Santana, die in de 22e minuut profiteerde van een assist van de jonge Vitor Roque, bezorgde 'Furacão' de overwinning en maakte een einde aan Palmeiras' serie van 20 wedstrijden zonder te verliezen als bezoeker in de Libertadores, een competitierecord en de continentale ongeslagen reeks dit seizoen, na 13 wedstrijden.

PUBLICITEIT

Door het resultaat is Palmeiras gedwongen aanstaande dinsdag op eigen veld te winnen als ze in de derde opeenvolgende finale van het toernooi willen spelen, terwijl een gelijkspel genoeg is voor Athletico om terug te keren om in een Libertadores-finale te spelen, iets wat ze alleen in 2005 deden. toen ze verloren van São Paulo.

Onder druk van de fans werden de spelers van de thuisploeg wakker naarmate de minuten verstreken en begonnen het doel van Weverton te naderen.

Gustavo Gómez scoorde in de 14e minuut bijna een eigen doelpunt nadat hij een voorzet vanaf links van Hugo Moura had weggewerkt, maar Weverton wist, zeer attent, het doelpunt te ontwijken.

PUBLICITEIT

Zonder middenvelder Gustavo Scarpa, hun beste speler van dit jaar, noch de jonge Danilo, was het middenveld van Palmeiras ernstig misvormd, iets waarvan de Athletico-middenvelders, minder technisch en solide, wisten hoe ze hiervan konden profiteren om zichzelf op te dringen.

In de 22e minuut zette Khellven voor vanaf rechts, Murilo kopte de bal weg en de bal viel op de jonge Vitor Roque, die domineerde en assisteerde voor Alex Santana, die de bal alleen maar achter in het net hoefde te duwen om zijn doelpunt te scoren. eerste doelpunt met het Hurricane-shirt.

Het doelpunt bemoedigde de ploeg uit Paraná, die op zoek ging naar de tweede terwijl Palmeiras met snelle tegenaanvallen probeerde te verrassen.

PUBLICITEIT

Pas in de 42e minuut dreigde Verdão opnieuw, toen López een voorzet vanaf links van Rony op de paal kopte.

Een paar minuten later kreeg de titelverdediger opnieuw een harde klap te verduren toen Raphael Veiga, een van hun hoofdrolspelers, geblesseerd raakte en het veld moest verlaten.

De balans eindigde in de 69e minuut, toen Hugo Moura een tweede gele kaart kreeg en van het veld werd gestuurd. Met nog één speler ging Palmeiras in de aanval, hoewel ze alleen konden destabiliseren met afstandsschoten en spelhervattingen, tegen een zeer goed gepositioneerde verdediging.

PUBLICITEIT

Een paar minuten later was het de Athletico-PR-coach Luiz Felipe Scolari die uiteindelijk ook werd weggestuurd vanwege zijn klachten.

Twee schoten van buiten het strafschopgebied van Gabriel Menino die Bento redde en een achterhak van Rony die de doelman van de thuisploeg redde, waren de beste kansen voor Palmeiras, wiens onophoudelijke druk in de slotminuten niet werd beloond.

Na zich te hebben gekwalificeerd voor de halve finales in een heroïsche penalty shootout thuis tegen Atlético-MG, klampt Alviverde zich nu opnieuw vast aan de magie van de Allianz Arena om volgende dinsdag de ploeg uit Paraná te verslaan die in de Brasileirão al Palmeiras versloeg in São Paulo. Paulo 2-0.

PUBLICITEIT

Wie doorgaat, neemt het in de grote finale in Guayaquil op tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen de Argentijn Vélez Sarfield en Flamengo.