gele AFP-afdekking

Palmeiras verslaat Barcelona de Guayaquil in Grupo Libertadores

Palmeiras versloeg deze woensdag Barcelona de Guayaquil met 2-0 in Ecuador, in de derde ronde van Groep C van de Copa Libertadores.

Door de overwinning staat 'Verdão' op de tweede plaats in de groep met dezelfde zes punten als Bolívar, die op doelsaldo het beter heeft (+5 tegen +1).

PUBLICITEIT

In de opening van de ronde versloeg het Boliviaanse team Cerro Porteño uit Paraguay in Asunción met 4-0.

Het team uit São Paulo opende de score aan het einde van de eerste helft toen Raphael Veiga een penalty nam (45'+3), gescoord nadat doelman Víctor Mendoza spits Rony in het gebied neerhaalde.

De tweede plaats van Palmeiras kwam vlak na rust, waarbij de Paraguayaanse verdediger Gustavo Gómez bij de tweede paal opdook en na een hoekschop (47') in het net kopte.

PUBLICITEIT

Solitaire-spel

'Verdão' begon te wedden op tegenaanvallen, waarbij hij voorin de snelheid van Rony en Dudu uitbuitte, maar stuitte in de eerste helft op de verdediging van Mendoza.

Onder leiding van de Uruguayaanse topscorer Agustín Rodríguez en profiterend van het thuisvoordeel wist Barcelona aanvallender te zijn en meer af te werken in de eerste minuten, maar weinig bange doelman Weverton.

Voor de wedstrijd van woensdag boekte de ploeg van Guayaquil negen overwinningen en één nederlaag in hun laatste tien thuiswedstrijden in de Libertadores.

PUBLICITEIT

Na de aanvankelijke druk domineerde Palmeiras geleidelijk de wedstrijd en opende bijna de score in de 33e minuut met het schot van Rony dat de Ecuadoriaanse verdediging op de lijn redde.

In de tweede helft, toen ze al met 2-0 wonnen, was het Braziliaanse team efficiënter en slaagde het erin het resultaat te behalen zonder bang te worden.

In de volgende ronde van Groep C bezoekt Palmeiras Cerro Porteño in de Paraguayaanse hoofdstad, op 25 mei, en een overwinning zou het team uit São Paulo met één been kunnen achterlaten in de achtste finales.