Afbeeldingscredits: AFP

São Paulo schakelt Atlético-GO uit na strafschoppen en beslist na 10 jaar over het Zuid-Amerikaanse kampioenschap

Tien jaar na hun laatste internationale titel, precies de Copa Sudamericana, gaat São Paulo eindelijk weer strijden om een ​​continentale titel. Afgelopen donderdag, in de tweede etappe van de halve finale van het toernooi, wist het team Atlético-GO met 2-0 te verslaan en besloot het tot strafschoppen te besluiten. In de aanval was hij efficiënter en stelde zich veilig met 4-2.

Nu heeft São Paulo iets meer dan twintig dagen om zich op de beslissing voor te bereiden, in één wedstrijd die op 1 oktober op het programma staat tegen Independiente del Valle uit Ecuador. De wedstrijd wordt gespeeld in het Mario Alberto Kempes-stadion in Córdoba, Argentinië.

PUBLICITEIT

De wedstrijd begon zoals elke fan van São Paulo ervan droomde. Met grote intensiteit liet de ploeg van coach Rogério Ceni Atlético-GO de eerste minuten geen adem halen en hield een ijzersterk tempo aan tot de score werd geopend. Het team speelde de bal goed, snel en met spelers die zonder te stoppen bewogen. Nestor verscheen bij elke actie in het gebied en Luciano maakte het eerste gevecht zodra de bal van Atlético-GO uitkwam.

Na vier minuten hervond São Paulo de bal direct in het aanvalsveld. Na een voorzet maakte de verdediging van Goiás de bal slecht weg, Luciano pakte de rebound en schoot hard op doel. Renan wist de bal te redden, maar in de rebound verscheen Patrick alleen en scoorde in een leeg doelpunt.

Het doelpunt deed Morumbi ontploffen. Onder druk van de fans bleef São Paulo Atlético-GO verpletteren, dat zijn verdedigingsveld niet kon verlaten. Op 11-jarige leeftijd had Luciano het overschot aan de rand van het gebied, domineerde en schoot hard met links, maar Renan duwde het weg.

PUBLICITEIT

Met Pablo Maia die de geblesseerde Gabriel verving, ging São Paulo na twintig minuten eindelijk wat langzamer rijden en kon Atlético-GO weer even op adem komen. Maar toch bleef de ploeg van Ceni, met snelle balcontacten en veel snelheid aan de zijkanten van het veld, goede kansen creëren en kampte met een gebrek aan doel. Er werden zeker vijf gemiste kansen, waarvan de meeste door de Argentijn Calleri.

Gesteund door de fans keerde São Paulo terug voor de tweede helft, waardoor de tegenstander flink onder druk kwam te staan. De ploeg kwam in tien minuten tijd vijf keer zeer gevaarlijk binnen. Toen de angst Morumbi begon over te nemen, besloot Patrick opnieuw. In de 17e minuut ontving Alisson de bal aan de rechterkant en stak over naar het gebied – de nummer 3 liep voor op vleugelverdediger Dudu en scoorde het doelpunt, waarmee hij de score garandeerde die de beslissing tot strafschoppen bracht.

São Paulo kreeg nog enkele kansen om de derde te scoren, maar kon strafschoppen niet ontwijken. Tijdens de trappen hield Luciano doelman Renan tegen, maar Baralhas en Léo Pereira verloren van Atlético-GO. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius en Galoppo Ze hadden het bij het juiste eind en plaatsten São Paulo in de finale van de Copa Sudamericana, waar de ploeg zal strijden voor de tweede titel.

PUBLICITEIT

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo en Reinaldo; Gabriël (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) en Patrick (Juan); Calleri en Luciano. Coach: Rogério Ceni.

ATLÉTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus en Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) en Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato en Churín (Ricardinho). Coach: Eduardo Baptista.

DOELSTELLINGEN – Patrick, 4 minuten in de eerste helft en 17 minuten in de tweede. Omgerekende strafschoppen: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius en Galoppo voor São Paulo en Wellington Rato en Shaylon voor Atl´[etico-GO.