Argentina (Messi) og Frankrike (Mbappé)
Bildekreditt: Reproduksjon/Twitter

Argentina har en fordel over Frankrike i verdenscuphistorien

Frankrike og Argentina, som møter hverandre neste søndag (18) i finalen i verdensmesterskapet i 2022 på jakt etter den tredje verdenstittelen for begge, har allerede møtt hverandre tre ganger i turneringens historie.

1930: en 84-minutters kamp

15. juli 1930 hadde Argentina og Frankrike sin første duell i historiens første verdensmesterskap, arrangert i Uruguay. På Parque Central stadion, i Montevideo, foran 23 tusen tilskuere, endte kampen med en 1-0 seier til 'Albiceleste'.

En utmerket prestasjon av den franske keeperen Alex Thépot hindret argentinerne i å score helt til det 36. minutt av andre omgang, da Luis Monti scoret kampens eneste mål.

Men som 39-åring plystret den brasilianske dommeren Gilberto de Almeida Rego slutten av spillet, noe som skapte overraskelse og sinne blant de franske spillerne og en del av publikum.

Begge lag gikk til garderoben, men assistenten klarte å overbevise den brasilianske dommeren om feilen sin, og spillerne returnerte til banen for å spille de siste seks minuttene, noe som ikke endret resultatet.

Frankrike ble eliminert i gruppespillet etter deres påfølgende tap mot Chile (3-0), mens Argentina tapte finalen til vertene Uruguay (4-2).

1978: hånden til Trésor

6. juni 1978 møtte Frankrike Argentina i en gruppespillkamp på Monumental de Núñez stadion foran 71 XNUMX tilskuere.

Tidligere slått av Italia (2-1), led 'Bleus' et nytt nederlag med samme resultat, som beseglet deres eliminering, mens Argentina vant sin første verdenstittel.

Frankrike, ledet av Michel Platini, sto 0-0 med argentinerne frem til det 45. minutt av første omgang, da Marius Trésor rørte ballen med hånden etter et skudd fra Leopoldo Luque. Daniel Passarella omsatte straffen for 'Albiceleste'.

11 minutter ut i andre omgang prøver den franske målvakten Jean-Paul Bertrand-Demanes å stoppe Luques skudd og kolliderer med stolpen. Etter å ha forlatt banen på båre, erstattes han av Dominique Baratelli.

Platini utnytter en retur fra Bernard Lacombes forsøk og utligner fire minutter senere. Senere går Didier Six glipp av en sjanse ansikt til ansikt med den argentinske målvakten Ubaldo Fillol. Helt til Luque i det 28. minutt slår Baratelli med et skudd fra utenfor området.

Dette er 'Bleus' siste nederlag til dags dato for et søramerikansk lag i verdenscupen.

2018: Pavards store mål

30. juni 2018 møttes Frankrike, solid i gruppespillet, og Argentina, som kvalifiserte seg med vanskeligheter, i XNUMX-delsfinalen i VM i Russland.

Fra første øyeblikk tok 'Bleus' ledelsen med en straffe tatt av Antoine Griezmann. Før pause utlignet Di María ved å slå fra utenfor feltet, uten sjanse for Hugo Lloris.

I andre omgang snudde Argentina med et Lionel Messi-skudd avvist av Gabriel Mercado. Men Frankrike lot alt være det samme igjen Benjamin Pavard, som scoret et imponerende mål fra distanse, turneringens vakreste mål.

Etterpå kom franskmennene tilbake til ledelsen med to scoringer fra Mbappé på fire minutter.

På pause, etter Messis innlegg, scoret Sergio 'Kun' Agüero med en heading. Til tross for en siste argentinske sjanse, vant Frankrike kampen 4-3, avgjørende for å vinne sin andre verdenstittel.