Bildekreditt: AFP

Barça slår Real med Militãos selvmål og tar ledelsen i Copa del Rey

Barcelona oppnådde et godt resultat denne torsdagen (2) ved å vinne 1-0 på besøket til Real Madrid, i den første etappen av Copa del Rey-semifinalen. Et selvmål fra brasilianske Eder Militão vil tillate Barça å spille med en ledelse på Camp Nou stadion 5. april, etter en flott utholdenhetsøvelse på Santiago Bernabéu.

O Barcelona han hadde en dose flaks i en kamp der han ble presset av «merengues», presset av fansen deres, som innen en måned må snu dette resultatet i Barcelona.

"Det er sant at vi må komme tilbake, men det vil ikke være første gang vi må komme tilbake i en knockoutduell", advarte Whites-treneren, Carlo Ancelotti, etter kampen.

O Real Madrid det låste praktisk talt katalanerne, som fratatt ballbesittelse forsøkte å overvinne hjemmelaget med kontringer og langballer.

«Motstanderen la press på oss gjennom hele kampen. Det førte til at vi spilte på denne måten, men vi må også forsvare, det er en del av spillet”, innrømmet Barça-trener, Xavi Hernández, etter kampen.

Selvmål av Militão

Merengues konsentrerte sine angrepsbevegelser til venstre der Vinícius dukket opp, hovedpersonen i en intens kamp gjennom hele kampen med uruguayanske Ronald Araujo, for å løfte baller inn i området.

Etter 15 minutter fikk Karim Benzema et mål avvist for offside (13′), før han prøvde lykken med et nytt skudd som ble avverget av forsvaret til corner (15′).

Kapteinen på Real Madrid hadde ikke sin beste kveld, nøye fulgt av lagets forsvarere Barça, som snappet opp flere pasninger som lette etter franskmannen.

Midt i de hvites dominans endte en dårlig pasning fra Eduardo Camavinga med et skudd fra Franck Kessié som Thibaut Courtois tok med foten, med uheldet med returen som traff Militão og ballen gikk inn i eget mål (26′).

Målet endret kampen, som hadde varmet opp med mange feil.

O Real Madrid byttet herredømme med nedbør, i møte med en Barça som klarte å kontrollere ballen litt mer frem til pause.

Pausen tjente til å roe ned Real Madrid, som da han kom tilbake til banen gjenopptok kontrollen over spillet mot en Barcelona veldig lukket bak.

"Vi spilte en god kamp når det gjelder kontroll, men vi klarte ikke å score," beklaget Courtois etter kampen.

Press uten belønning

Vinícius tvang Ter Stegen til å redde på et forgiftet innlegg, og det så ut som han ville være i Barças mål (49′).

O Barcelona, dyttet inn i området ditt av Real Madrid, Raphinha måtte bare ut da han klarte å stjele ballen.

Hjemmelaget kom ofte, men uten å skape noen reell fare foran motstanderens mål, mens den Barcelona Jeg satser på kontringer, prøver å utnytte plassene som er etterlatt av merengue-laget.

Det katalanske laget kunne ha økt ledelsen med nok et nøyaktig skudd fra Kessié, men lagkameraten Ansu Fati, som hadde erstattet Raphinha (69′), tok ballen fra riktig adresse (72′).

I løpet av de siste 15 minuttene har Barcelona forlot så vidt feltet sitt, men den Real Madrid Jeg klarte ikke å finne den siste pasningen for å utligne kampen.

«Vi kunne ha gjort det bedre, men det var vanskelig å finne hull i den siste tredjedelen. De var veldig lukkede, vi prøvde med kryss, men vi var ikke særlig kraftige, sa Ancelotti.

Rodrygo, som erstattet Nacho (67′), prøvde lykken i de siste øyeblikkene med et skudd som gikk utenfor (90′).

Merengue-laget fortsatte å omringe Ter Stegens mål, men lagets motstand Barcelona Det fungerte og laget tok seieren og fordelen.