Bildekreditt: Reproduksjon

Brasil avslutter før-VM-syklusen med god fotball og en runde over Tunisia i Paris

Det brasilianske lagets siste kamp før VM i Qatar så utvisning, forvirring, en banan kastet på banen, mange mål og en flott prestasjon fra Brasil. På Parc des Princes, i Paris, fullpakket med tunisere, slo Brasil Tunisia 5-1 denne tirsdagen, og avsluttet turen til Frankrike med suksess og avsluttet pre-VM-syklusen på en høy tone.

Raphinha hadde en strålende natt, med to mål, Richarlison fant også nettet, Neymar gjorde det som var forventet av ham, guidet laget med assist, driblinger og et mål og Pedro avsluttet scoringen, og utnyttet sjansen han fikk i finalen scene.

Den mer konservative teoretiske formasjonen som Tite valgte, med to midtbanespillere og Paquetá som playmaker, var fortsatt offensiv.Brasil viste rapport, forsto hverandre på banen og dominerte tuniserne i en stor del av duellen. Han var overlegen, spesielt i første omgang, der han fant nettet fire ganger.

Raphinha åpnet scoringen med en vakker heading etter Casemiros innkast. Tunisia utlignet like etterpå, også på toppen, med Talbi, men det var alt det afrikanske laget gjorde i den innledende fasen. Målet fikk stadion fullt av tunisere til å eksplodere, men det var til og med bra for Tites lag, som la ballen i bakken, tok tilbake kontrollen over spillet og scoret tre mål på 20 minutter.

Raphinha serverte Richarlison, som utnyttet et mislykket forsøk fra det rivaliserende forsvaret for å lage en offsidelinje. Nummer 9 dominerte og skjøt under keeper. I nok et tilfelle av rasisme, kastet en fan en banan på banen mens brasilianerne feiret.

Brasil overvant rasismen og rivalen med talent og kompetanse scoret den tredje med et straffespark som han tok med ekstrem klasse, slik vanen hans er. Jakt på banen forårsaket tallet 10 utvisningen av forsvarsspiller Bronn, som begikk en grov foul på den brasilianske stjernen. Raphinha, i storform, snudde seieren til et felt ved å score den fjerde med et vakkert lavt skudd utenfor området.

Tite indikerte at han ville gi Pedro muligheten, og han gjorde det. Midtspissen gikk inn i andre omgang, beveget seg, deltok aktivt i angrepsspillene og utnyttet sjansen treneren ga ham ved å score et flott mål, fullføre et spill som involverte Vini Jr og Neymar.

Pedro var hovedpersonen i andre omgang og de gode nyhetene for Tite, og fikk poeng med treneren mindre enn to måneder før verdensmesterskapet. Etter å ha scoret det femte målet, kokte Brasil opp kampen, slik de hadde gjort mot ghaneserne. De ble ikke truet av tuniserne, med en mindre, og opprettholdt sin fordel med letthet.

Brasil kommer først tilbake på banen 24. november, datoen da de debuterer i VM mot Serbia. Listen over 26 utøvere som skal konkurrere i turneringen i Qatar på jakt etter den sjette stjernen vil bli offentliggjort 7. november.

FICHÃO

BRASIL 5 X 1 TUNISIA

BRASIL – Alisson; Danilo, Marquinhos (Ibañez), Thiago Silva og Alex Telles (Renan Lodi); Casemiro, Fred (Rodrygo) og Lucas Paquetá (Vini Jr); Raphinha (Antony), Neymar og Richarlison (Pedro). Trener: Tite.

TUNISIA – Dahmen; Dräger (Valery), Talbi, Bronn og Ben Ouanes; Skhiri, Chaaleli (Khazri), Laïdouni og Slimane (Sliti); Jaziri (Ghandri) og Msakni (Khenissi). Trener: Jalel Kadri.

MÅL – Raphinha, på 10 og 39, Talbi, på 17, Richarlison, på 18 og Neymar, på 28 minutter av første omgang; Pedro, på 28 av den andre.