Brasil slår Peru på slutten (1-0) i Lima i 2. runde av 2026-VM-kvalifiseringen

Brasil beseiret Peru 1-0 denne tirsdagen (12), i Lima, på slutten av andre runde av den søramerikanske kvalifiseringen for verdensmesterskapet i 2026.

Seleçãos vinnermål ble scoret med en heading av Marquinhos på siste strekning (90′), etter et hjørnespark av Neymar, som stilnet de tusenvis av fansen som var tilstede på National Stadium.

– Vi kontrollerte kampen når vi kunne. Det var en veldig fortjent seier, sa trener Fernando Diniz på en pressekonferanse.

«Jeg er fornøyd med det vi presenterte i de kombinerte resultatene fra de to kampene. Det var veldig positivt”, fremhevet treneren etter den andre seieren på rad i kvalifiseringen.

Brasil leder kvalifiseringen med 6 poeng, fulgt av Argentina med samme poengsum, men med lavere målforskjell.

Peru er sjuende med ett poeng, sammen med Chile.

De søramerikanske kvalifiseringskampene garanterer seks plasser til verdensmesterskapet i 2026 i Nord-Amerika, og det sjuende laget har muligheten til å kvalifisere seg ved å spille sluttspill mot et lag fra et annet kontinent.

Peru reddes av VAR

Kampen startet med Brasil dypere og med et solid forsvar mens Peru prøvde å presse foran de mer enn 30 tusen fansen på tribunen på National Stadium, som ikke sluttet å juble.

Stadionet, som har en kapasitet på rundt 45 2022 mennesker, var ikke fullt på grunn av en FIFA-sanksjon for upassende oppførsel fra fansen mot Paraguay i XNUMX-kvalifiseringen.

Etter de første 15 minuttene der Peru tok initiativet, begynte Brasil å våkne og vise sitt karakteristiske spill, og genererte raske kontringer ledet av Neymar, Casemiro og Rodrygo etter å ha posisjonert seg bedre på midtbanen.

Som 18-åring skremte Raphinha første gang, og fullførte et raskt brasiliansk angrep ledet av Neymar.

Som 21-åring nektet den argentinske dommeren Fernando Rapallini et mål av Raphinha for offside.

Men det peruanske laget fortsatte med sitt offensive spill, ledet av sin kaptein og toppscorer Paolo Guerrero og André Carrillo, for å prøve å nå Edersons mål.

Ved å bruke hastigheten og førsteklasses touch til spillerne, dominerte Brasil på midten og forsøkte med giftige kryss å trenge gjennom Gallese sitt mål.

Som 29-åring fant Richarlison nettet for det brasilianske laget, og utnyttet et innlegg fra høyre av Danilo i et spill som kom tilbake fra Neymars føtter. Men dommeren avbrøt det etter en lang konsultasjon med VAR.

Som 44-åring kastet 'Ney' et sterkt høyreskudd som Gallese avverget med begge hender, i et av duellens beste forsvar.

I første omgang truet det peruanske laget det brasilianske målet kun ved én anledning, med et skudd fra Guerrero som gikk over tverrliggeren.

Marquinhos scorer på slutten

Laget ledet av Fernando Diniz endret ikke stil og offensiv intensitet for å prøve å åpne scoringen i andre omgang.

Det peruanske laget forsterket sin defensive struktur, med spillere som Renato Tapia og Aldo Corzo bak.

Peru-trener Juan Reynoso hentet den unge spissen João Grimaldo i starten av andre omgang på grunn av Andy Polos skade, og endringen ga mer fart til lagets angrep.

Etter den første timen av kampen økte Brasil presset og plasserte Peru enda mer i sitt felt, men fant ikke plass til å åpne scoringen.

Som 63-åring erstattet Diniz Gabriel Jesus i Richarlisons plass med mål om å gi laget hans mer offensiv kraft.

I mellomtiden byttet Reynoso benk og la til spissen Raúl Ruidíaz.

I de siste fem minuttene av kampen gjorde Diniz tre endringer i håp om å tilføre mer energi og vinne.

Og feiringen lot ikke vente på seg. På 90-tallet gikk Marquinhos til motstanderens boks og headet Neymars hjørnespark til 1-0 da Peru allerede feiret uavgjort som om det var en seier.

Den nå leder Brasil vil være vertskap for Venezuela 12. oktober mens Peru vil besøke Chile.