Bildekreditt: AFP

George Russell vinner Formel 1 Brasilianske Grand Prix

O pilotBriten George Russell, fra Mercedes, vant denne søndagen (13) den brasilianske Formel 1 Grand Prix, på Interlagos-kretsen, foran sin lagkamerat og landsmann, Lewis Hamilton, og spanjolen Carlos Sainz, fra Ferrari.

Russell, som startet i pole position etter å ha vunnet lørdagens sprintløp, holdt ledelsen fra start til mål for å ta den første seier i F1-karrieren.

Innledende sikkerhetsbil

Starten på søndagens løp ble preget av en ulykke på første runde med australske Daniel Ricciardo (McLaren) og danske Kevin Magnussen (Haas), som tvang sikkerhetsbilen ut på banen.

Da løpet ble gjenopptatt, forsøkte den nåværende mesteren, nederlenderen Max Verstappen (Red Bull), som startet på tredjeplass, å ta forbi Hamilton, men endte opp med å røre britens bil.

Begge pilotDe forlot banen, selv om Hamilton klarte å fortsette og holde seg i kamp, ​​mens Verstappen, mer skadet, måtte gå til pits for å endre frontvingen. Videre fikk nederlenderen fem sekunders straff for hendelsen.

I den siste delen, Hamilton, vinner tre ganger i Brasil og som var ute etter en seier for å bli den første pilotden i historien som vant minst ett løp i 16 sesonger på rad, viste all sin erfaring og kvalitet og klarte å overvinne Sainz og Pérez, og nådde andre plassering på den 45. runden.

Merdedes tur

Russell, 24, fortsatte å fly til seier, mens Hamilton forble trygg på andreplass, og på tredjeplass mistet Pérez styrke og endte opp med å bli nummer sju, forbigått av Sainz, Leclerc, Alonso og Verstappen.

"Jeg vet ikke hva jeg skal si. Alle minnene fra karrieren min blinker gjennom meg nå. Å være en del av dette laget ... jeg har mange mennesker å takke, sa en emosjonell Russell etter seieren.

Verdensmesterskapet i Formel 2022 1 avsluttes neste søndag, med årets 22. og siste løp, i Abu Dhabi (De forente arabiske emirater).