Bildekreditt: AFP

Selv med én mindre, slår Athletico-PR Palmeiras i den første kampen i Libertadores semifinale

Athletico-PR slo Palmeiras 1-0 denne tirsdagen, på Arena da Baixada, i Curitiba, i den første kampen i Copa Libertadores semifinale, takket være et mål fra Alex Santana i første omgang. Palmeiras, mester i de to siste utgavene av den kontinentale turneringen, kjente på fraværet på grunn av suspensjon på midtbanen til Gustavo Scarpa og Danilo og var kun overlegne i den siste delen av kampen, da hjemmelaget spilte med 10 på grunn av utvisningen. av Hugo Mora .

Alex Santana, som utnyttet en assist fra unge Vitor Roque i det 22. minutt, ga 'Furacão' seieren og avsluttet Palmeiras' serie på 20 kamper uten å tape som gjest i Libertadores, en konkurranserekord og det kontinentale ubeseiret løpet denne sesongen etter 13 kamper.

Med resultatet er Palmeiras tvunget til å vinne hjemme neste tirsdag hvis de ønsker å spille i den tredje finalen på rad i turneringen, mens uavgjort er nok for at Athletico kan komme tilbake for å spille i en Libertadores-finale, noe de først gjorde i 2005, da de tapte mot São Paulo.

Dyttet av fansen våknet hjemmelagets spillere ettersom minuttene gikk og begynte å nærme seg Wevertons mål.

Gustavo Gómez, i det 14. minutt, scoret nesten selvmål etter å ha klarert et innlegg fra venstre av Hugo Moura, men Weverton, veldig oppmerksom, klarte å unngå målet.

Uten midtbanespiller Gustavo Scarpa, deres beste spiller i år, og heller ikke unge Danilo, ble Palmeiras' midtbane dårlig vansiret, noe Athletico-midtbanespillerne, mindre tekniske og mer solide, visste å utnytte for å påtvinge seg.

I det 22. minutt krysset Khellven fra høyre, Murilo headet den av og ballen falt til unge Vitor Roque, som dominerte og ga en assist til Alex Santana, som bare trengte å dytte ballen inn i nettet for å score. første mål med Hurricane-skjorten.

Målet oppmuntret laget fra Paraná, som gikk på jakt etter den andre mens Palmeiras prøvde å overraske med raske kontringer.

Verdão truet ikke igjen før i det 42. minutt, da López headet et innlegg fra venstre av Rony som traff stolpen.

Noen minutter senere pådro den forsvarende mesteren et nytt hardt slag da Raphael Veiga, en av hovedspillerne deres, ble skadet og måtte forlate banen.

Balansen endte i det 69. minutt, da Hugo Moura fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Med én spiller til gikk Palmeiras til angrep, selv om de kun klarte å destabilisere med langdistanseskudd og dødballer, mot et meget godt posisjonert forsvar.

Minutter senere var det Athletico-PR-trener, Luiz Felipe Scolari, som også endte opp med å bli utvist på grunn av klagene sine.

To skudd fra utenfor feltet av Gabriel Menino som Bento reddet og en backheel fra Rony som hjemmelagets keeper reddet var de beste sjansene for Palmeiras, hvis ustanselige press i sluttminuttene ikke ble belønnet.

Etter å ha kvalifisert seg til semifinalen i en heroisk straffesparkkonkurranse hjemme mot Atlético-MG, klamrer Alviverde seg nå igjen til magien i Allianz Arena for å beseire laget fra Paraná neste tirsdag som i Brasileirão allerede beseiret Palmeiras i São Paulo 2-0.

Den som går videre vil konkurrere i den store finalen i Guayaquil mot vinneren av den andre semifinalen, mellom argentinske Vélez Sarfield og Flamengo.