gult AFP-omslag

Palmeiras slår Barcelona de Guayaquil i Grupo Libertadores

Palmeiras beseiret Barcelona de Guayaquil 2-0 i Ecuador onsdag, i tredje runde av gruppe C i Copa Libertadores.

Med seieren ligger 'Verdão' på andreplass i gruppen med de samme seks poengene som Bolívar, som har best på målforskjell (+5 mot +1).

I åpningen av runden beseiret det bolivianske laget Paraguays Cerro Porteño i Asunción 4-0.

São Paulo-laget åpnet scoringen på slutten av første omgang med Raphael Veiga som tok en straffe (45'+3), scoret etter at keeper Víctor Mendoza fikk ned spiss Rony i området.

Palmeiras andre kom rett etter pause, med den paraguayanske forsvarsspilleren Gustavo Gómez dukket opp ved den andre stolpen for å heade i nettet etter et hjørnespark (47′).

Kabal spill

'Verdão' begynte å satse på kontringer, utnyttet hastigheten til Rony og Dudu foran, men løp inn i Mendozas forsvar i første omgang.

Anført av uruguayansk toppscorer Agustín Rodríguez og utnyttet hjemmefordelen klarte Barcelona å være mer offensive og avsluttet mer de første minuttene, men lite skremte keeper Weverton.

Før denne onsdagens kamp hadde Guayaquil-laget ni seire og ett tap på sine ti siste hjemmekamper i Libertadores.

Etter det innledende presset dominerte Palmeiras kampen gradvis og åpnet nesten scoringen i det 33. minutt med Ronys skudd som det ecuadorianske forsvaret reddet på streken.

I andre omgang, som allerede vant 2-0, var det brasilianske laget mer effektive og klarte resultatet uten å bli redde.

I neste runde i gruppe C besøker Palmeiras Cerro Porteño i Paraguays hovedstad, 25. mai, og en seier kan la São Paulo-laget stå med én fot i XNUMX-delsfinalen.

På sin side vil Barcelona gå til La Paz-høyden for å møte Bolívar den 23.

Dataark:

Copa Libertadores 2023 – Gruppe C – Tredje runde

Barcelona – Palmeiras 0 – 2

Stadion: Monumental (Guayaquil)

Dommer: Andrés Rojas (COL)

Mål:

Palmeiras: Raphael Veiga (45'+3 straffe) og Gustavo Gómez (47')

Gule kort:

Barcelona: Pineida (36′) og Rodríguez (80′)

Palmeiras: Rony (20′), Luan (33′) og Raphael Veiga (45'+5)

Oppstillinger:

Barcelona: Víctor Mendoza – Pedro Velasco (Segundo Portocarrero, 73′), Carlos Rodríguez, Lucas Sosa, Mario Pineida – Janner Corozo (Francisco Fydriszewski, 61′), Leonai Souza, Damián Díaz (Gabriel Cortez, 73′), Fernando Gaibor Christian Ortiz (Adonis Preciado, 46′) – Agustín Rodríguez (Jonathan Bauman, 61′). Trener: Fabián Bustos.

Palmeiras: Weverton – Mayke, Gustavo Gómez, Murilo (Luan, 29′), Piquerez – Artur (Rafael Navarro, 80′), Gabriel Menino, Raphael Veiga, Zé Rafael, Dudu (Breno Lopes, 72′) – Rony (Gustavo Garcia) , 79′). Trener: Abel Ferreira.

* Teksten til denne artikkelen ble delvis generert av verktøy for kunstig intelligens, toppmoderne språkmodeller som hjelper til med utarbeidelse, gjennomgang, oversettelse og oppsummering av tekster. Tekstoppføringer ble opprettet av Curto Nyheter og svar fra AI-verktøy ble brukt til å forbedre det endelige innholdet.
Det er viktig å fremheve at AI-verktøy bare er verktøy, og det endelige ansvaret for det publiserte innholdet ligger hos Curto Nyheter. Ved å bruke disse verktøyene ansvarlig og etisk, er vårt mål å utvide kommunikasjonsmuligheter og demokratisere tilgang til kvalitetsinformasjon.