Bildekreditt: AFP

São Paulo eliminerer Atlético-GO på straffer og avgjør det søramerikanske mesterskapet etter 10 år

Ti år etter deres siste internasjonale tittel, nettopp Copa Sudamericana, skal São Paulo endelig konkurrere igjen om en kontinental tittel. Denne torsdagen, i den andre etappen av turneringens semifinale, klarte laget å slå Atlético-GO 2-0, og tok avgjørelsen til straffer. I tiltalen var han mer effektiv og sikret seg med 4-2.

Nå vil São Paulo ha litt over tjue dager på seg til å forberede seg på avgjørelsen, i en enkelt kamp planlagt til 1. oktober mot Independiente del Valle, fra Ecuador. Kampen spilles på Mario Alberto Kempes stadion i Córdoba, Argentina.

Kampen startet som alle São Paulo-fans drømte om. Med stor intensitet lot trener Rogério Cenis lag ikke puste i Atlético-GO de første minuttene og holdt et veldig sterkt tempo helt til de åpnet scoringen. Laget spilte ballen bra, i fart og med spillerne i bevegelse uten å stoppe. Nestor dukket opp i området i hvert spill og Luciano gjorde den første kampen så snart Atlético-GOs ball kom ut.

Etter fire minutter fikk São Paulo umiddelbart tilbake ballen i angrepsfeltet. Etter et innlegg klarerte Goiás-forsvaret dårlig, Luciano tok returen og skjøt hardt på mål. Renan klarte å redde ballen, men på returen dukket Patrick opp alene og scoret i et tomt mål.

Målet fikk Morumbi til å eksplodere. Dyttet av fansen fortsatte São Paulo å knuse Atlético-GO, som ikke klarte å forlate forsvarsfeltet. Klokken 11 hadde Luciano overskudd på kanten av området, dominerte og skjøt hardt med venstresiden, men Renan palmet den unna.

Med Pablo Maia som erstattet den skadde Gabriel, etter 20 minutter, bremset endelig São Paulo litt ned og Atlético-GO fikk puste litt. Men likevel, med raske berøringer og mye fart på sidene av banen, fortsatte Cenis lag å skape gode sjanser og led av mangel på mål – det var minst fem bortkastede muligheter, de fleste av argentineren Calleri.

Støttet av fansen kom São Paulo tilbake til andre omgang, og la mye press på motstanderen. Laget kom inn svært farlig fem ganger på ti minutter. Da angsten begynte å ta over Morumbi, bestemte Patrick seg nok en gang. I det 17. minutt mottok Alisson ballen på høyre side og krysset inn i området – nummer 3 kom foran back Dudu og scoret målet, og garanterte scoringen som tok avgjørelsen til straffe.

São Paulo hadde fortsatt noen sjanser til å score den tredje, men klarte ikke å unngå straffer. Under sparkene stoppet Luciano keeper Renan, men Baralhas og Léo Pereira tapte mot Atlético-GO. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius og Galoppo De fikk rett og satte São Paulo i finalen i Copa Sudamericana, hvor laget skal kjempe om sin andre tittel.

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo og Reinaldo; Gabriel (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) og Patrick (Juan); Calleri og Luciano. Trener: Rogério Ceni.

ATLÉTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus og Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) og Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato og Churín (Ricardinho). Trener: Eduardo Baptista.

MÅL – Patrick, 4 minutter ut i første omgang og 17 minutter ut i andre. Straffer omgjort: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius og Galoppo for São Paulo og Wellington Rato og Shaylon for Atl´[etico-GO.