Bildekreditt: AFP

São Paulo taper mot Atlético-GO i Sør-Amerika

En katastrofal prestasjon, inkludert en utvisning i første omgang og feil fra Jandrei og Diego Costa, satte São Paulos drøm om å ta Copa Sul-America-tittelen i 2022 i fare. I Goiânia betalte laget til Rogério Ceni dyrt for feilene hans torsdag kveld og tapte mot Atlético-GO 3-1, i den første kampen i konkurransens semifinale

Nå, for å gå videre til avgjørelsen, må laget slå Goiás-laget med tre mål i returkampen, planlagt til den 8., på Morumbi. São Paulos seier med to mål tar avgjørelsen til straffer.

Rogério Ceni valgte å starte kampen med tre forsvarere og en lettere midtbane. Tanken var å stramme ballflyten til Atlético-GO og prøve å skape muligheter for å løse kampen i første omgang.

På den annen side hadde laget fra Goiás debuten til Eduardo Baptista som ansvarlig for laget, og erstattet den sparkede Jorginho. Med lite tid til å jobbe opprettholdt han lagets base og søkte fornærmelse ved raskt å bytte pasninger.

Og slik åpnet hjemmelaget scoringen, bare ti minutter ut i kampen. I en grotesk markeringsfeil av São Paulo spilte Marlon Freitas raskt til Dudu på høyrekanten. Bakspilleren gikk til grunnlinjen og krysset akkurat nok til at Jorginho bare avledet den inn i mål og fikk Atlético-fansen til å feire.

São Paulo, som spilte en god kamp inntil de slapp inn målet, reorganiserte seg raskt og kom til uavgjort kort tid etter - også utnyttet en motstanders feil.

Midtbanespiller Edson Fernando gikk for å få ballen i forsvar og satt igjen med den dominert til midtbanen. Han rørte ikke og ble avvæpnet av Reinaldo. Ballen falt til Rodrigo Nestor som fra kanten av området til venstre krysset ballen for Luciano for å heade ballen forbi keeper Renan og utligne kampen.

I et balansert spill kan enhver feil være fatal. Som 31-åring gjorde Igor Gomes en dum foul på Jorginho, og holdt Atlético-GO-spilleren ved skjorten. Som 39-åring rotet midtbanespilleren igjen – han taklet Edson Fernando med overdreven kraft, fikk et nytt gult kort og endte opp med å bli sendt av banen.

Utvisningen fikk Rogério Ceni til å avvikle opplegget sitt med tre forsvarere i første omgang – med to bytter før pause sendte São Paulo-treneren Welington og Patrick ut på banen. Ceni plasserte laget med fire forsvarere og fire atleter på midtbanen, og etterlot bare Calleri som spiss – problemet er at han ikke gjenoppbygde sektoren med en annen midtbanespiller.

Med en mindre ble det enda vanskeligere

Andre omgang startet med at Atlético-GO forsøkte å hevde fordelen med å ha en spiller til på banen. Med pålegg på midtbanen opprettholdt laget ballbesittelsen, men nådde den ikke effektivt. Eduardo Baptista gjorde en endring som gjorde laget hans mye mer offensivt, og satte spissen Shaylon på banen, og han ble snart belønnet for det.

Inntil elleve minutter ut kom nok en gang Goiás-laget fra høyre. Marlon Freitas avanserte raskt og krysset lavt inn i området. Jandrei strakte seg ut og klarte å bomme på ballen, som spratt av Diego Costa og lot Shaylo, som satt på gulvet, bare dytte den inn i det tomme målet – 2-1 Atlético-GO.

São Paulo klarte ikke å nå Renans mål med noen fare, og rolig kom Atlético-GO alltid med fare. På 32 nådde laget fra Goiás det tredje målet. Léo Pereira mottok den på venstre side og passerte som han ville av Diego Costa, gikk inn i området og rørte ved Jandreis utgang for å forstørre.

São Paulo vil ha en uke på seg til å reorganisere seg for å prøve å gå videre til finalen – en eliminering mot Atlético-GO vil være en katastrofe for laget.