Bildekreditt: AFP

Verstappen er erklært to ganger verdensmester i F1 etter at Leclerc ble straffet i Japan

Vinner av den japanske GP, som ble avbrutt i rundt to timer på grunn av regn som falt denne søndagen på Suzuka-banen, ble nederlenderen Max Verstappen erklært to ganger Formel 1-verdensmester i en generell forvirring etter at en straff ble gitt til hans monegaskiske rival. Charles Leclerc (Ferrari) kort tid etter løpets slutt.

På slutten av et løp som ble avbrutt på den tredje runden på grunn av værforhold og to avganger, krysset Verstappen (Red Bull) målstreken foran Leclerc og andre meksikanske Sergio Pérez (Red Bull).

Men Leclerc, nummer to i verdenscupen, endte opp med å bli straffet og mistet plassen til Pérez. Denne endringen av posisjoner gjorde at den 25 år gamle nederlenderen kunne bli verdensmester for andre sesong på rad, og akkurat som skjedde i 2021, i en veldig forvirrende avslutning på GP.