Kroatien slår Marocko och tar 3:e plats i världscupen

Morrocos kom med allt, men afrikanernas beslutsamhet räckte inte för att slå det kroatiska laget. Slutresultatet blev 2 x 1. I och med segern tog det kroatiska laget tredje plats i världsmästerskapet.

Panel 🔎

⚽ 12 – Kroatien 2 x 1 Marocko 🔜

Kämpa om pallen 🏅

Det var en fantastisk kamp om pallen. Kroaterna började vinna, men afrikanerna jagade ställningen och gjorde 1-1 i första halvlek. Men innan den första halvleken av matchen var över gjorde Kroatien ett fantastiskt mål, utan chans för den marockanska försvararen.

Mer än 3:e plats

För marockaner och kroater var lördagens duell (17) mycket mer än en tredjeplats. Matchen sågs som en final.

Även med nederlaget är Marockos kampanj redan historisk. Aldrig hade ett afrikanskt lag nått så långt i den VM.

Kroaterna, nuvarande tvåa, upprepade vad laget gjorde i VM 98, när de slog Nederländerna och tog tredjeplatsen. För tränaren Zlatko Dalic markerade det VM början på en lysande bana för landet. Och i lördags gjorde de sina fans stolta än en gång.