Bildkrediter: AFP

PSG slår Troyes och leder det franska mästerskapet; Neymar, Messi och Mbappé gjorde mål

Paris Saint-Germain behöll sin ledning i det franska mästerskapet genom att slå Troyes med 4-3 på hemmaplan i lördags (29), i den trettonde omgången av Ligue 1, i en spännande match. I tabellställningen är laget från huvudstaden fortfarande obesegrade och fem poäng före Lens på andra plats. Neymar, Messe och Mbappé var matchens stjärnor.

PSG-stjärnorna, med "MNM"-trion (Messi-Neymar-Mbappé) som ansvarig, svarade bra för att få laget ur problem och lämna de tre poängen på Parque dos Príncipes. Messi och Neymar var huvudpersonerna, med ett mål och en assist vardera.

Troyes, elfte placerade, öppnade målskyttet i Paris, med ett mål från Mama Baldé efter bara 3 minuter. I den 24:e minuten kvitterade spanjoren Carlos Soler, efter att ha gjort en vacker dribbling efter att ha fått en assist från Neymar, men Baldé förde Troyes i ledningen igen i den 52:a minuten.

Messi verkade sedan befalla den parisiska reaktionen, med ett starkt skott med vänsterfoten i den 55:e minuten. Den argentinske stjärnan gav en perfekt assist för Neymar att avsluta perfekt i den 62:a minuten, och placerade redan det lokala laget i ledningen på resultattavlan.

PSG:s offensiv var total och chanserna fortsatte att komma. Troyes ökade spänningen till slutminuterna genom att reducera till 4-3 i den 88:e minuten, med ett mål från Ante Palaversa, men ställningen ändrades aldrig och de tre poängen blev kvar i Paris.

Det är PSG:s tredje raka seger i Ligue 1 och läggs till denna triumf är kvalificeringen till åttondelsfinalen i Champions League.

Den franska mästaren kommer därför att anlända med hög moral till onsdagens match i Turin mot Juventus, i slutet av gruppspelet i Champions League, där de siktar på att sluta som ledare för sin grupp för att teoretiskt sett få en mindre komplicerad match. i åttondelsfinalen.