Bildkrediter: AFP

Vänskapsmatcher i VM: Mexiko förlorar mot Sverige och Tyskland är inte exalterade

I vänskapsmatcherna fram till VM förlorade Mexiko mot Sverige, Tyskland slog ett svagt Oman, Argentina slog Förenade Arabemiraten, Kroatien slog Saudiarabien med bara 1 mål och Polen besegrade Chile. Läs mer om vänskapsmatcherna som ägde rum i onsdags (16).

Mexiko vs Sverige

Urvalet av Mexiko besegrades av 2 en 1 i en vänskapsmatch som spelades i onsdags i Spanien, det sista testet för tränaren Gerardo Martinos lag innan VM. Målen kom först i andra halvlek. Det mexikanska laget dominerade spelet under större delen av första halvlek, men överraskades av Sverige.

Mexiko reser till Doha på torsdag och debuterar i fotbolls-VM den 22 november mot Polen, i grupp C, där även Argentina och Saudiarabien ingår.

Polen x Chile

Det polska laget besegrade Chile med 1-0, med det enda målet som Krzysztof Piatek gjorde, i den 39:e minuten av andra halvlek.

Innan avspark hölls en tyst minut till minne av de två offren för en missilkrasch på polskt territorium, mitt i Rysslands invasion av Ukraina.

Chile-laget, som inte kvalificerade sig till VM, dominerade stora delar av matchen och hade fyra klara målchanser, men lyckades inte ta över målvakten Lukasz Skorupski.

Genom att satsa på kontringen lyckades polackerna stänga av poängen. A Polen debut i VM den 22 november mot Mexiko, päls Grupp C, som även inkluderar Argentina och Sydkorea.

Tyskland vs Oman

Baserat på kommentarerna på sociala medier var Tyskland inte exalterade: med en diskret prestation slog det europeiska laget Oman med 1-0. Niclas Füllkrug, Werder Bremens anfallare, gjorde det tyska målet i den 35:e minuten av andra halvlek.

A Tyskland debuterar i VM mot japanerna den 23 november. Efteråt möter de Spanien och Costa Rica i Grupp E.

Argentina x Förenade Arabemiraten

Bild: Ryan LIM / AFP

spelet av Argentina var dagens mest spännande: det sydamerikanska laget slog Förenade Arabemiraten med 5-0 på Mohammed Bin Zayed Stadium i Abu Dhabi.

Målen gjordes av Julián Álvarez, Ángel Di María (2x), Lionel Messi och Joaquín Correa.

A Det argentinska laget debuterar vid VM den 22 november mot Saudiarabien, i grupp C, som även inkluderar Mexiko och Polen.

Kroatien vs Saudiarabien

Den nuvarande världstvåan besegrade Saudiarabien med 1-0 i onsdags (16). På en stadion med få fans i Riyadh gjorde anfallaren Andrej Kramaric matchens sista mål, där Luka Modric, vinnare av Ballon d'Or 2018, spelade i 30 minuter.

Kroaterna är med Grupp F i världscupen tillsammans med Belgien, Kanada och Marocko, deras motståndare i debut den 23 november på Al-Ba stadionyt.

I sin tur Saudiarabien debuterar den 21 november mot Argentina, päls Grupp C, där även Mexiko och Polen ligger.

Vad kan du förvänta dig de närmaste dagarna innan VM?

VM startar nästa söndag, den 20 november, med matchen mellan Qatar – värdlandet för tävlingen – och Ecuador, i grupp A. Andra lag i gruppen, som Senegal och Nederländerna, kommer inte att ha matcher förrän den stora tävlingen öppnar. (Lans)

På torsdag (17:e) möter Iran Nicaragua i en vänskapsmatch som äger rum kl. 13 (brasiliansk tid). Samtidigt möter Spanien Jordanien, i Amman.

Det portugisiska laget möter även Nigeria på torsdag (17:e) men kommer att vara utan anfallaren Cristiano Ronaldo som har maginflammation, enligt tränaren Fernando Santos.

På fredag ​​(18) är det Serbien vs Bahrain. Världsmästaren Frankrike följer Brasiliens plan och kommer inte ha matcher förrän i fotbolls-VM.