Bildkrediter: AFP

Barça slår Real med Militãos självmål och tar ledningen i Copa del Rey

Barcelona uppnådde ett bra resultat i torsdags (2) genom att vinna med 1-0 på sitt besök i Real Madrid, i den första delen av Copa del Rey-semifinalen. Ett självmål från brasilianska Eder Militão gör att Barça kan spela med en ledning på Camp Nou stadion den 5 april, efter en stor uthållighetsövning på Santiago Bernabéu.

O Barcelona han hade en dos tur i ett spel där han pressades av "merengues", pressad av deras fans, som inom en månad måste vända det resultatet i Barcelona.

"Det är sant att vi måste komma tillbaka, men det kommer inte att vara första gången som vi måste komma tillbaka i en knockoutduell", varnade den vita tränaren, Carlo Ancelotti, efter matchen.

O Real Madrid det låste praktiskt taget katalanerna, som berövade bollinnehavet försökte övervinna hemmalaget med kontringar och långa bollar.

"Motståndaren satte press på oss under hela matchen. Det ledde till att vi spelade på det här sättet, men vi måste också försvara, det är en del av spelet”, erkände Barças tränare, Xavi Hernández, efter matchen.

Självmål av Militão

Merengues koncentrerade sina anfallsrörelser till vänster där Vinícius dök upp, huvudpersonen i en intensiv kamp under hela matchen med uruguayanske Ronald Araujo, för att lyfta bollar i området.

Efter 15 minuter fick Karim Benzema ett mål underkänt för offside (13′), innan han prövade lyckan med ett nytt skott som avvisades av försvaret till en hörna (15′).

Kaptenen på Real Madrid hade inte sin bästa kväll, noga bevakad av lagets försvarare Barça, som snappade upp flera passningar som letade efter fransmannen.

Mitt i de vitas dominans slutade en dålig passning från Eduardo Camavinga med ett skott från Franck Kessié som Thibaut Courtois tog med foten, med olyckan att returen träffade Militão och bollen gick in i hans eget mål (26′).

Målet förändrade matchen, som hade värmts upp med många fouls.

O Real Madrid bytte herravälde mot nederbörd, inför en Barça som lyckades kontrollera bollen lite mer fram till paus.

Pausen tjänade till att lugna Real Madrid, som när han återvände till planen återtog kontrollen över spelet mot en Barcelona mycket stängd baktill.

"Vi spelade en bra match när det gäller kontroll, men vi kunde inte göra mål", beklagade Courtois efter matchen.

Tryck utan belöning

Vinícius tvingade Ter Stegen att göra en räddningsräddning på ett förgiftat kryss och det såg ut som att han skulle vara i Barças mål (49′).

O Barcelona, knuffad in i ditt område av Real Madrid, Raphinha behövde bara komma ut när han lyckades stjäla bollen.

Hemmalaget kom ofta, men utan att skapa någon egentlig fara framför motståndarens mål, samtidigt som Barcelona Jag satsade på kontringar, försöker dra fördel av utrymmena som lämnats kvar av merengue-laget.

Det katalanska laget kunde ha ökat ledningen med ytterligare ett träffsäkert skott från Kessié, men hans lagkamrat Ansu Fati, som hade ersatt Raphinha (69′), tog bort bollen från rätt adress (72′).

Under de senaste 15 minuterna har Barcelona lämnade knappt sitt fält, men den Real Madrid Jag hittade inte den sista passningen för att göra lika.

”Vi kunde ha gjort det bättre, men det var svårt att hitta luckor i den sista tredjedelen. De var väldigt stängda, vi försökte med kryss, men vi var inte särskilt kraftfulla”, sa Ancelotti.

Rodrygo, som ersatte Nacho (67′), försökte lyckan i de sista stunderna med ett skott som gick utanför (90′).

Merenguelaget fortsatte att omringa Ter Stegens mål, men lagets motstånd Barcelona Det fungerade och laget tog segern och fördelen.