Bildkrediter: Reproduktion

Brasilien avslutar pre-VM-cykeln med bra fotboll och en rutt över Tunisien i Paris

Det brasilianska lagets sista match innan VM i Qatar såg utvisning, förvirring, en banan som kastades in på planen, många mål och en fantastisk prestation från Brasilien. På Parc des Princes, i Paris, fylld med tunisiere, slog Brasilien Tunisien med 5-1 i tisdags, och avslutade framgångsrikt sin resa till Frankrike och avslutade pre-VM-cykeln på en hög ton.

Raphinha hade en strålande kväll, med två mål, Richarlison hittade också nätet, Neymar gjorde vad som förväntades av honom, guidade laget med assist, dribblingar och ett mål och Pedro stängde poängen och utnyttjade chansen han fick i finalen skede.

Den mer konservativa teoretiska formationen som Tite valde, med två mittfältare och Paquetá som playmaker, var fortfarande offensiv.Brasilien visade rapport, förstod varandra på planen och dominerade tunisierna under en stor del av duellen. Han var överlägsen, särskilt i första halvlek, där han hittade nätet fyra gånger.

Raphinha inledde målskyttet med en vacker nick efter Casemiros kast. Tunisien kvitterade strax därefter, även det i toppen, med Talbi, men det var allt det afrikanska laget gjorde i inledningsskedet. Målet fick arenan, full av tunisier, att explodera, men det var till och med bra för Tites lag, som lade bollen på marken, återtog kontrollen över spelet och gjorde tre mål på 20 minuter.

Raphinha serverade Richarlison, som utnyttjade ett misslyckat försök från det rivaliserande försvaret för att skapa en offsidelinje. Nummer 9 dominerade och sköt under målvakten. I ännu ett fall av rasism kastade ett fan en banan på planen när brasilianarna firade.

Brasilien övervann rasismen och rivalen med talang och kompetens Neymar gjorde det tredje med en straffspark som han tog med extrem klass, som är hans vana. Jagad på planen orsakade nummer 10 utvisningen av försvararen Bronn, som begick ett grovt regelbrott mot den brasilianska stjärnan. Raphinha, i storform, vände segern till en rack genom att göra det fjärde med ett vackert lågt skott utanför området.

Tite indikerade att han skulle ge Pedro möjligheten och han gjorde det. Mittforwarden gick in i andra halvlek, rörde på sig, deltog aktivt i anfallsspelen och utnyttjade chansen tränaren gav honom genom att göra ett fantastiskt mål och fullborda ett spel som involverade Vini Jr och Neymar.

Pedro var huvudpersonen i andra halvlek och de goda nyheterna för Tite, och fick poäng med tränaren mindre än två månader före VM. Efter att ha gjort det femte målet kokade Brasilien ihop matchen, som de hade gjort mot ghananerna. De hotades inte av tunisierna, med en mindre, och behöll sin fördel med lätthet.

Brasilien kommer att återvända till planen först den 24 november, det datum då man debuterar i VM mot Serbien. Listan på 26 idrottare som kommer att tävla i turneringen i Qatar i jakten på den sjätte stjärnan kommer att tillkännages den 7 november.

FICHÃO

BRASILIEN 5 X 1 TUNISIEN

BRASILIEN – Alisson; Danilo, Marquinhos (Ibañez), Thiago Silva och Alex Telles (Renan Lodi); Casemiro, Fred (Rodrygo) och Lucas Paquetá (Vini Jr); Raphinha (Antony), Neymar och Richarlison (Pedro). Tränare: Tite.

TUNISIEN – Dahmen; Dräger (Valery), Talbi, Bronn och Ben Ouanes; Skhiri, Chaaleli (Khazri), Laïdouni och Slimane (Sliti); Jaziri (Ghandri) och Msakni (Khenissi). Tränare: Jalel Kadri.

MÅL – Raphinha, 10 och 39, Talbi, 17, Richarlison, 18 och Neymar, 28 minuter av första halvlek; Pedro, vid 28 i tvåan.