Brasilien slår Peru på slutet (1-0) i Lima i den andra omgången av 2 års VM-kval

Brasilien besegrade Peru med 1-0 i tisdags (12), i Lima, i slutet av den andra omgången av det sydamerikanska kvalet till världscupen 2026.

Seleçãos segermål gjordes med en nick av Marquinhos på sista sträckan (90′), efter en hörna av Neymar, som tystade de tusentals fans som var närvarande på National Stadium.

"Vi kontrollerade matchen när vi kunde. Det var en mycket välförtjänt seger”, sa tränaren Fernando Diniz på en presskonferens.

"Jag är nöjd med det vi presenterade i de sammanlagda resultaten av de två matcherna. Det var väldigt positivt”, betonade tränaren efter andra raka segern i kvalet.

Brasilien leder kvalet med 6 poäng, följt av Argentina med samma poäng, men med lägre målskillnad.

Peru ligger sjua med en poäng, vid sidan av Chile.

De sydamerikanska kvalet garanterar sex platser till VM 2026 i Nordamerika och det sjunde laget har möjligheten att kvalificera sig genom att spela i ett slutspel mot ett lag från en annan kontinent.

Peru räddas av VAR

Matchen började med Brasilien djupare och med ett stabilt försvar medan Peru försökte trycka på inför de mer än 30 tusen fansen på läktaren på National Stadium, som inte slutade jubla.

Stadion, som har en kapacitet för cirka 45 2022 personer, var inte full på grund av en FIFA-sanktion för olämpligt uppförande av sina fans mot Paraguay, i XNUMX års kval.

Efter de första 15 minuterna när Peru tog initiativet började Brasilien vakna upp och visa sitt karaktäristiska spel och genererade snabba kontringar ledda av Neymar, Casemiro och Rodrygo efter att ha positionerat sig bättre på mittfältet.

Som 18-åring gav Raphinha den första skrämseln och fullbordade en snabb brasiliansk attack ledd av Neymar.

Som 21-åring underkände den argentinske domaren Fernando Rapallini ett mål av Raphinha för offside.

Men det peruanska laget fortsatte med sitt offensiva spel, ledd av sin kapten och skyttekung Paolo Guerrero och André Carrillo, för att försöka nå Edersons mål.

Med sina spelares snabbhet och förstklassiga touch dominerade Brasilien mitten och försökte med giftiga kryss tränga in i Galleses mål.

Som 29-åring hittade Richarlison nätet för det brasilianska laget och utnyttjade ett inlägg från höger av Danilo i ett spel som kom tillbaka från Neymars fötter. Men domaren avbröt det efter ett långt samråd med VAR.

Vid 44 kastade 'Ney' ett starkt högerskott som Gallese avvisade med båda händerna, i ett av duellens bästa försvar.

I den första halvleken hotade det peruanska laget det brasilianska målet endast vid ett tillfälle, med ett skott från Guerrero som gick över ribban.

Marquinhos gör mål på slutet

Laget ledd av Fernando Diniz ändrade inte sin stil och offensiva intensitet för att försöka öppna målskyttet i andra halvlek.

Det peruanska laget förstärkte sin defensiva struktur, med spelare som Renato Tapia och Aldo Corzo längst bak.

Perus tränare Juan Reynoso tog in den unge anfallaren João Grimaldo i början av andra halvlek på grund av Andy Polos skada och bytet gav mer fart i hans lags anfall.

Efter den första timmen av matchen ökade Brasilien pressen och placerade Peru ännu mer på sitt fält, men hittade inget utrymme för att öppna målskyttet.

Vid 63 ersatte Diniz Gabriel Jesus i Richarlisons ställe med syftet att ge hans lag mer offensiv kraft.

Samtidigt bytte Reynoso bänk och lade till anfallaren Raúl Ruidíaz.

Under de sista fem minuterna av matchen gjorde Diniz tre byten i hopp om att tillföra mer energi och vinna.

Och firandet lät inte vänta på sig. Vid 90-tiden gick Marquinhos till motståndarens box och nickade Neymars hörna till 1-0 när Peru redan firade oavgjort som om det vore en seger.

Den nu ledaren Brasilien kommer att vara värd för Venezuela den 12 oktober medan Peru besöker Chile.