Bildkrediter: AFP

George Russell vinner Brasiliens Formel 1 Grand Prix

O pilotBritten George Russell, från Mercedes, vann i söndags (13) den brasilianska Formel 1 Grand Prix, på Interlagos-banan, före sin lagkamrat och landsman, Lewis Hamilton, och spanjoren Carlos Sainz, från Ferrari.

Russell, som startade i pole position efter att ha vunnit lördagens sprintlopp, höll ledningen från start till mål för att ta sin första seger i sin F1-karriär.

Initial säkerhetsbil

Starten på söndagens lopp präglades av en olycka på första varvet med australiensaren Daniel Ricciardo (McLaren) och dansken Kevin Magnussen (Haas), som tvingade in säkerhetsbilen på banan.

När loppet återupptogs försökte den nuvarande mästaren, holländaren Max Verstappen (Red Bull), som startade trea, köra om Hamilton, men det slutade med att han rörde brittens bil.

båda pilotDe lämnade banan, även om Hamilton lyckades fortsätta och hålla sig kvar i kampen, medan Verstappen, mer skadad, var tvungen att gå till depån för att byta framvingen. Vidare fick holländaren fem sekunders straff för händelsen.

I den sista delen, Hamilton, vinnare tre gånger i Brasilien och som letade efter en seger för att bli den första pilotden i historien som vann minst ett lopp under 16 säsonger i rad, han visade all sin erfarenhet och kvalitet och lyckades övervinna Sainz och Pérez och nådde andraplatsen på det 45:e varvet.

Merdedes tur

Russell, 24, fortsatte att flyga fram till segern, medan Hamilton förblev säker på andra plats och på tredje plats tappade Pérez styrka och slutade sjua, omkörd av Sainz, Leclerc, Alonso och Verstappen.

"Jag vet inte vad jag ska säga. Alla minnen från min karriär blinkar genom mig nu. Att vara en del av det här laget... Jag har många människor att tacka, sa en känslosam Russell efter segern.

Världscupsäsongen i Formel 2022 1 avslutas nästa söndag, med årets 22:a och sista race, i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten).