Bildkrediter: AFP

Även med en mindre, slår Athletico-PR Palmeiras i den första matchen i Libertadores semifinal

Athletico-PR slog Palmeiras med 1-0 i tisdags, på Arena da Baixada, i Curitiba, i den första matchen i Copa Libertadores semifinal, tack vare ett mål från Alex Santana i första halvlek. Palmeiras, mästare i de två senaste upplagorna av den kontinentala turneringen, kände av frånvaron på grund av avstängning på mittfältet av Gustavo Scarpa och Danilo och var bara överlägsen i matchens sista sträcka, då hemmalaget spelade med 10 på grund av utvisningen. av Hugo Mora .

Alex Santana, som utnyttjade en assist från unge Vitor Roque i den 22:a minuten, gav 'Furacão' segern och avslutade Palmeiras' uppgång på 20 matcher utan att förlora som gäst i Libertadores, ett tävlingsrekord och den kontinentala obesegrade löpningen den här säsongen efter 13 matcher.

Med resultatet tvingas Palmeiras vinna hemma nästa tisdag om de vill spela i den tredje raka finalen i turneringen, medan det räcker med oavgjort för Athletico att återvända för att spela i en Libertadores-final, något de bara gjorde 2005, när de förlorade mot São Paulo.

Knuffade av fansen vaknade hemmalagets spelare när minuterna gick och började närma sig Wevertons mål.

Gustavo Gómez, i den 14:e minuten, gjorde nästan självmål efter att ha klarat ett inlägg från vänster av Hugo Moura, men Weverton, mycket uppmärksam, lyckades undvika målet.

Utan mittfältaren Gustavo Scarpa, deras bästa spelare i år, och inte heller unge Danilo, var Palmeiras mittfält illa vanställt, något som Athleticos mittfältare, mindre tekniska och mer solida, visste hur de skulle utnyttja för att påtvinga sig själva.

I den 22:a minuten slog Khellven in från höger, Murilo nickade och bollen föll till unge Vitor Roque, som dominerade och gav en assist till Alex Santana, som bara behövde trycka in bollen i nätmaskorna för att göra mål. första målet med Hurricane-tröjan.

Målet uppmuntrade laget från Paraná, som gick på jakt efter tvåan medan Palmeiras försökte överraska med snabba kontringar.

Verdão hotade inte igen förrän i den 42:a minuten, när López nickade ett inlägg från vänster av Rony som träffade stolpen.

Några minuter senare fick den regerande mästaren ett nytt hårt slag när Raphael Veiga, en av deras huvudspelare, skadades och fick lämna planen.

Balansen tog slut i den 69:e minuten, när Hugo Moura fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Med en spelare till gick Palmeiras till anfall, även om de bara kunde destabilisera med långdistansskott och fasta spel, mot ett mycket välplacerat försvar.

Minuter senare var det Athletico-PR-tränaren, Luiz Felipe Scolari, som också hamnade utvisad på grund av sina klagomål.

Två skott utanför området av Gabriel Menino som Bento räddade och en backheel från Rony som hemmalagets målvakt räddade var de bästa chanserna för Palmeiras, vars oupphörliga press i slutminuterna inte belönades.

Efter att ha kvalificerat sig till semifinal i en heroisk straffläggning hemma mot Atlético-MG, håller Alviverde nu återigen fast vid Allianz Arenas magi för att nästa tisdag besegra laget från Paraná som i Brasileirão redan besegrade Palmeiras i São Paulo 2-0.

Den som går vidare kommer att tävla i den stora finalen i Guayaquil mot vinnaren av den andra semifinalen, mellan argentinaren Vélez Sarfield och Flamengo.