Sista major
Bildkrediter: Reproduktion / PGL

Outsiders är Major 2022-mästare

Outsiders slog Heroic i Major-finalen. Counter Strike (CS:GO) mästerskapet ägde rum i Rio de Janeiro och avslutades i söndags (14).

Dzhami "James ryska lag, Outsiders, var stormästare i IEM Major Rio 2022, mot Heroic. Det ryska laget, som startade turneringen i Challengers Stage, den inledande fasen av tvisten, nådde finalen och blev, i den avgörande sammandrabbningen mot Danish Heroic, mästare med 2 kartor till 0.

Outsiders vann priset på 500 170 USD, medan den besegrade Heroic vann XNUMX XNUMX USD. Laget som kom tvåa var samma som slog ut brasilianska FURIA i semifinalen.

En final

Reproduktion / ESL

Spelet började med bäst-av-tre-serien, en karta som valts av Outsiders, som spelade som terrorister. Duellen var balanserad och slutade med 8×7 för laget som vann finalen. När det blev vändning på sidorna vann Outsiders igen, men denna gång 16×12.

Den andra kartan valdes av Heroic, men laget misslyckades. Utomstående blev uttvättade med 12×3. När de vände tappade de bara två poäng och lämnade dem 16-5. Därmed blev The Outsiders mästare i Majoren.

Detta var första gången som laget blev mästare i Majoren. Danskarna, från Heroic, hade heller aldrig nått en final. Detta var alltså en final av många första, inklusive den första i Brasilien.