gult AFP-omslag

Palmeiras slår Barcelona de Guayaquil i Grupo Libertadores

Palmeiras besegrade Barcelona de Guayaquil med 2-0 i Ecuador i onsdags, i den tredje omgången av grupp C i Copa Libertadores.

I och med segern ligger 'Verdão' på andra plats i gruppen med samma sex poäng som Bolívar, som har bättre målskillnad (+5 mot +1).

I inledningen av omgången besegrade det bolivianska laget Paraguays Cerro Porteño i Asunción med 4-0.

São Paulo-laget öppnade målskyttet i slutet av första halvlek med Raphael Veiga som tog en straff (45'+3), efter att målvakten Víctor Mendoza fällde anfallaren Rony i området.

Palmeiras andra kom direkt efter paus, med den paraguayanske försvararen Gustavo Gómez som dök upp vid den andra stolpen för att nicka in i nätet efter en hörna (47′).

Solitaire spel

'Verdão' började satsa på kontringar och utnyttjade hastigheten från Rony och Dudu framme, men stötte på Mendozas försvar i första halvlek.

Anförd av uruguayanske skyttekung Agustín Rodríguez och utnyttjade hemmafördelen lyckades Barcelona vara mer offensiv och avslutade mer de första minuterna, men lite rädd målvakten Weverton.

Inför onsdagens match hade Guayaquil-laget nio vinster och en förlust på sina tio senaste hemmamatcher i Libertadores.

Efter den inledande pressen dominerade Palmeiras successivt matchen och öppnade nästan mål i den 33:e minuten med Ronys skott som det ecuadorianska försvaret räddade på linjen.

I andra halvlek, som redan vann med 2-0, var det brasilianska laget mer effektivt och klarade resultatet utan att bli rädd.

I nästa omgång av grupp C besöker Palmeiras Cerro Porteño i Paraguays huvudstad, den 25 maj, och en seger kan lämna São Paulo-laget med en fot i åttondelsfinalen.

Barcelona kommer i sin tur till La Paz höjd för att möta Bolívar den 23:e.

Datablad:

Copa Libertadores 2023 – Grupp C – Tredje omgången

Barcelona – Palmeiras 0 – 2

Stadion: Monumental (Guayaquil)

Domare: Andrés Rojas (COL)

Mål:

Palmeiras: Raphael Veiga (45'+3 straff) och Gustavo Gómez (47')

Gula kort:

Barcelona: Pineida (36′) och Rodríguez (80′)

Palmeiras: Rony (20′), Luan (33′) och Raphael Veiga (45'+5)

Laguppställningar:

Barcelona: Víctor Mendoza – Pedro Velasco (Segundo Portocarrero, 73′), Carlos Rodríguez, Lucas Sosa, Mario Pineida – Janner Corozo (Francisco Fydriszewski, 61′), Leonai Souza, Damián Díaz (Gabriel Cortez, 73′), Fernando Gaibor Christian Ortiz (Adonis Preciado, 46′) – Agustín Rodríguez (Jonathan Bauman, 61′). Tränare: Fabián Bustos.

Palmeiras: Weverton – Mayke, Gustavo Gómez, Murilo (Luan, 29′), Piquerez – Artur (Rafael Navarro, 80′), Gabriel Menino, Raphael Veiga, Zé Rafael, Dudu (Breno Lopes, 72′) – Rony (Gustavo Garcia) , 79′). Tränare: Abel Ferreira.

* Texten i den här artikeln genererades delvis av verktyg för artificiell intelligens, toppmoderna språkmodeller som hjälper till att förbereda, granska, översätta och sammanfatta texter. Textposter skapades av Curto Nyheter och svar från AI-verktyg användes för att förbättra det slutliga innehållet.
Det är viktigt att betona att AI-verktyg bara är verktyg, och det slutliga ansvaret för det publicerade innehållet ligger hos Curto Nyheter. Genom att använda dessa verktyg på ett ansvarsfullt och etiskt sätt är vårt mål att utöka kommunikationsmöjligheterna och demokratisera tillgången till kvalitetsinformation.