Bildkrediter: AFP

São Paulo eliminerar Atlético-GO på straffar och avgör det sydamerikanska mästerskapet efter 10 år

Tio år efter sin senaste internationella titel, just Copa Sudamericana, kommer São Paulo äntligen att tävla igen om en kontinental titel. I torsdags, i den andra delen av turneringens semifinal, lyckades laget slå Atlético-GO med 2-0 och tog beslutet till straffar. I laddningarna var han mer effektiv och säkrade sig med 4-2.

Nu kommer São Paulo att ha drygt tjugo dagar på sig att förbereda sig för beslutet, i en enda match planerad till 1 oktober mot Independiente del Valle, från Ecuador. Matchen kommer att spelas på Mario Alberto Kempes stadion i Córdoba, Argentina.

Matchen började som alla São Paulo-fans drömt om. Med stor intensitet lät tränaren Rogério Cenis lag inte Atlético-GO andas under de första minuterna och höll ett mycket starkt tempo tills de öppnade målskyttet. Laget spelade bollen bra, i fart och med spelarna i rörelse utan att stanna. Nestor dök upp i området i varje spel och Luciano gjorde den första kampen så fort Atlético-GO:s boll kom ut.

Efter fyra minuter återhämtade São Paulo omedelbart bollen i anfallsfältet. Efter ett inlägg rensade Goiás-försvaret illa, Luciano tog tag i returen och sköt hårt på mål. Renan lyckades rädda bollen, men på returen dök Patrick upp ensam och gjorde ett tomt mål.

Målet fick Morumbi att explodera. Knuffad av fansen fortsatte São Paulo att krossa Atlético-GO, som inte kunde lämna sitt försvarsområde. Vid 11-tiden hade Luciano överskott i kanten av området, dominerade och sköt hårt med vänstern, men Renan handlade bort det.

Med Pablo Maia som ersatte den skadade Gabriel, efter 20 minuter, saktade São Paulo äntligen ner tempot lite och Atlético-GO kunde andas lite. Men trots det, med snabba beröringar och mycket fart på sidorna av planen, fortsatte Cenis lag att skapa bra chanser och led av bristande mål – det fanns minst fem bortkastade möjligheter, de flesta av argentinaren Calleri.

Med stöd av fansen kom São Paulo tillbaka till andra halvlek, vilket satte stor press på motståndaren. Laget kom in väldigt farligt fem gånger på tio minuter. När ångesten började ta över Morumbi bestämde sig återigen Patrick. I den 17:e minuten tog Alisson emot bollen till höger och gick in i området – nummer 3 gick före ytterbacken Dudu och gjorde målet, vilket garanterade poängen som tog beslutet till straffar.

São Paulo hade fortfarande några chanser att göra det tredje, men kunde inte undvika straffar. Under sparkarna stoppade Luciano målvakten Renan, men Baralhas och Léo Pereira förlorade mot Atlético-GO. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius och Galoppo De fick rätt och satte São Paulo i finalen i Copa Sudamericana, där laget kommer att slåss om sin andra titel.

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo och Reinaldo; Gabriel (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) och Patrick (Juan); Calleri och Luciano. Tränare: Rogério Ceni.

ATLÉTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus och Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) och Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato och Churín (Ricardinho). Tränare: Eduardo Baptista.

MÅL – Patrick, 4 minuter in i första halvlek och 17 minuter in i andra. Omvandlade straffar: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius och Galoppo för São Paulo och Wellington Rato och Shaylon för Atl´[etico-GO.